SONY ZV-1 – Det perfekt V-log og backupkamera?

Sony Zv-1 Fotograf Claus Lillevang

Jeg er fotograf med base i Odense.
Til daglig producere jeg billeder og film til virksomheder.

Som fotograf lever jeg, som alle jer andre, af at mit fotoudstyr virker, og jeg lever af, at mit udstyr kan præstere og ikke går ned.

Jeg var derfor rigtig glad, da Sony ville låne mig deres nye lille kamera ZV-1. Jeg har lånt det en lille uges tid og har valgt en indgangsvinkle, hvor jeg ser det som et virkelig godt backup-kamera til fotografer, uanset hvilket mærke du ellers skyder med.

Sony ZV-1 er et virkelig spænende kamera på mange måder. Udover at det er et oplagt Vlog kamera, hvilket det også bliver markedsført som. Så har det nogen specifikationer, som også gør det, i min lille verden, til et MEGA godt backup kamera.

Fotograf og backup kamera

Når jeg, som fotograf skalvælger et godt backup-kamera, så går jeg efter en ting. Det skal fungere så tæt på mit hoved kamera så meget som muligt. Og så kan du jo tænke, jamen så køb da to ens kameraer, du har tildels ret. Jeg producere mine billeder og film med Sony Alpha serien. De opfylder mit krav til stills, og ikke mindes video, som jeg laver meget af. Skal der produceres lidt mere tunge til, så som reklamefilm, mindre Tv-produktioner mm, så bruger jeg ofte mit Sony FS5 II, med div. Tilbehør.
Men nu var det ikke det vi skulle tale om…

Jeg køber ikke to ens kameraer, da teknologien går så stærkt, kameraerne bliver bedre og bedre, og ofte er det i min verden ikke voldsomme ting, som jeg skal gå på kompromis med for at får et langt billeder kamera til backup. Og det er her Sony ZV-1 kommer ind i billedet.

Hvad kan dette kamera

Det får du:
– En 20 mp billedsensor
– Kan skyde Raw
– Samme billedprofiler som S-log, HLG, Cine 1, Cine 4 mm
– Samme gode autofokus som mine Alpha kameraer.
– Eye detektion
– Film i 120 fps ved 1080p
– Film i 30 fps i 4K
– Ekstern mikrofon indgang

Plus jeg får en fuldt artikuleret berøringsskærms-LCD skærm

Det får jeg ikke:
– Muligheden for at skifte objektiv
– Udgang til headphones
– Viewfinder

Men ellers så er vi der. Jeg er ligeglad for hvor mange billeder, den kan tage i sek, hvor stor bufferen er, batterilevetiden m.m.
Det er et backup kamera til 6500,- 
Og så kan det faktisk bruges som ekstra kamera til interviews.

Derudover så fungere det naturligvis upåklageligt som V.log kamera, hvilket er perfekt hvis du lige som mig, vil lave små BTS optagelser til markedsføring.

Relaterede artikler

Fotografuddannelse logo

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær først i rækken når der kommer nye kurser og konkurrencer.