FÅ GRATIS OPMÆRKSOMHED SOM FOTOGRAF

faa-gratis-opmærksomhed

Det er muligt at få gratis opmærksomhed som fotograf. Tricket er at skabe unikke fotografier og promovere dem i medierne. Sådan gør dine billeder og videoer salgsarbejdet for dig.

GRATIS OPMÆRKSOMHED VIA FOTOS

Det meste af mit arbejde går med at lave billeder og video til erhvervslivet. Jeg elsker mit job som fotograf, men jeg skal også bruge noget tid på at skaffe kunder.
 En af de måder jeg gør det på, er ved at lade mine billeder og kreative ideer tale for mig. Jeg bruger med andre ord mit arbejde som PR.
 Hvordan? Jeg skaber billeder eller videoer, der viser, hvor ”god” jeg er frem for at sige det.

EN KJOLE AF MÆLK – MILK DRESS

I 2013 lavede jeg en gimmik ved at skabe en kjole af mælk – en milk dress. Jeg optog processen og lagde videoen på YouTube. Videoen med kjolen af mælk blev viral på ingen tid. Den er set af mere end 480.000 mennesker, og jeg får stadigvæk respons på den, når jeg besøger kunder.

FREGNER OG DET NATURLIGE UDTRYK

I 2014 lavede jeg et projekt, hvor jeg satte fokus på det naturlige. Jeg brugte fregner som middel. Jeg fik en masse forskellige mennesker i studiet og lavede en stor billedserie ud af det.

Billedserien fangede opmærksomheden hos Ekstra Bladet og andre medier, som alle bragte en artikel om mit projekt. Gav det omtale? Ja! De efterfølgende dage steg besøgstallet på min hjemmeside med flere 100%.

BODYPAINT MED NØGNE MODELLER

I 2015 kontaktede en make-up artist mig med en idé til et bodypaint billede.
 Jeg tog udfordringen op og lavede også her en lille video af projektet. Resultatet var igen god omtale i medierne.

MEL PÅ SMUKKE MODELLER

I januar 2016 fik samme make-up artist og jeg en ny idé: Nogle modeller skulle kaste med mel, mens vi fotograferede dem. Denne video blev på 2 dage set af mere end 19.000 personer.

SÅDAN KOMMER DU SELV I GANG

Savner du inspiration og/eller tips til at tjene penge som fotograf?
Vi tilbyder workshops og online kurser i at blive en succesfuld fotograf. Du lærer at tænke dine unikke ideer ind i fotografiets univers, så du kan realisere dem til glæde for dig selv og din kunde. En del af kurset består desuden i at lære dig at omsætte dine kreative ideer til en bæredygtig forretning.

Fotograf Claus Lillevang
Artiklen er skrevet af fotograf og videofotograf, Claus Lillevang, som er fotograf i Odense. Claus er professionel fotograf i det daglige og arbejder for flere store, danske og udenlandske virksomheder.

Relaterede artikler

Fotografuddannelse logo

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær først i rækken når der kommer nye kurser og konkurrencer.